‘psyosphere’ package

Ziepert, B., Ufkes, E. G., & de Vries, P. W. (2018). Psyosphere: Analyse GPS Data. Retrieved from https://cran.r-project.org/package=psyosphere

De psychologie van bewegingen
GPS-technologie voor de analyse van natuurlijk gedrag

Abstract

Bewegingen van mensen volgen in hun eigen, natuurlijke omgeving? Gedragspatronen ontdekken die het mogelijk maken gedrag van mensen in menigten of openbare ruimtes beter te kunnen interpreteren? Techniek maakt het wellicht mogelijk. Door location-based technologie is het mogelijk het gedrag van individuen tamelijk nauwkeurig vast te leggen. Niet alleen is daaruit op te maken welke route ze precies hebben afgelegd, maar ook hoe snel ze dat hebben gedaan en of ze het gezelschap van anderen vermijden of juist opzoeken. Allemaal aspecten van gedrag die psychologen wellicht iets kunnen vertellen over het handelen, denken en voelen van mensen. En misschien ook of ze iets te verbergen hebben.

Download full article as PDF

Reference

de Vries, P. W., Ziepert, B., & Ufkes, E. G. (2016). De psychologie van bewegingen: GPS-technologie voor de analyse van natuurlijk gedrag. Tijdschrift voor Human factors, 41(2), 11-15.